STALL HÅNSTA

 

A lot of Falcon är Royal Dance femte föl. En spännande kombination med holländsk toppstam på fädernet och Rubinstein blodet på mödernet. 

 

 

 

 

 

A lot of Falcon

 

               

2009-06-15 

 

e. Painted Black II u. Reine Seide ue. Royal Diamond - Legat 

 

Uppfödare: Fam. Jansson, Alunda

 

Ägare: Irene Wall, Björklinge

 

Jag är otroligt förtjust i holländska hästar. Efter att ha tittat på filmer på Gribaldi, Ferro och helbrodern Painted Black var saken klar. Royal betäcktes med Painted Black II. En snygg, ädel hingst med härlig mekanik. I maj föddes Falcon. Det är en ädel och snygg kille med en härlig resning och mycket goddag som gör att han SYNS. Han rör sig med lätta, taktmässiga rörelser med mycket knän och fina bakben. Storleksmässigt borde han sluta mellan 165-170 cm.Under sommaren fick Falcon en hovböld som krävde behandling varför han aldrig visades på fölvisning.

 

Falcon är såld till min kompis Irene och jag önskar henne varmt lycka till med denna juvel.

 

Härstamning: Pappa till Falcon är Painted Black II (e. Gribaldi-Ferro). Painted Black II godkändes vid bruksprovet 2007 med exteriörpoängen 9 8 7 8 8 40p.

Saxat från Waldhofs hemsida: "Ädel, elegant med stor utstrålning och elasticitet är det som kännetecknar denna enorma dressyrbegåvning. En sann juvel för avel och sport. Lätthet med fantastisk mekanik, otroligt samarbetsvillig som redan visar stor potensial för de högre klasserna.

 

Painted Black II, som 4 åring redan godkänd i hela 3 nationer. Holland, Tyskland och Sverige.

Hingsten har som 3 och 4 åring presterat ute på tävlingsbanorna där han bla segrade en av Hollands mest prestige fyllda unghästtävlingar under Peter Minderhaubt. Det är ingen slump, blodet talar för sig själv.Fadern Gribaldi som under OS ryttaren Edward Gal har flertalet segrar och placeringar upp i internationell Grand Prix dressyr. Gribaldi har lämnat ett 20 tal godkända söner. Fäder linjen är enormt prestation och förärvs säker då vi ser många sporthästar upp i Grand Prix. Ex; Hofrat, helbrodern Painted Black(segrade redan som 9 åring i Grand Prix med över 75 %) och Pasternak.

 

Modern Lichty är premierad samt stamboksförd. Mormodern Verona var själv under många år framgångsrikt verksam inom dressyr sporten. Verona tilldelades därför ett Holländskt tävlingsprädikat. Stostammen har producerat flertalet sporthästar upp i svår klass.

Trakhenerblodet börjar att ha en stor betydelse för professionell aveloch sportverksamhet. Vi ser dagligen sport och avelsindivider högt rankade med dessa blodsgener. "

 

Läs mer om mamma Reine Seide på hennes egen sida!

 

 

 

 

Fler bilder i Galleriet