STALL HÅNSTA

 

A lot of Henessy är Royal Dance sjätte föl. Vi tror mycket på kombinationen mellan Flemminghblodet på fädernet och Rubinstein blodet på mödernet. 

 

 

 

 

 

A lot of Hennessy

 

                 

2009-06-15 

 

e. Twilight u. Reine Seide ue. Royal Diamond - Legat 

 

Uppfödare: Fam. Jansson, Alunda

 

Ägare: Urban Ferm, Alunda

 

Efter att ha ridit på Stina och sett flera Flemmingh hästar som jag blivit förtjust i så bestämde jag mig för att kombinera mina ston. Den Flemmingh avkomma som jag gillade bäst var Twilight. Han valdes för sin lätthet, sina luftiga gångarter och för att han var bror till Stina. Jag hade förmånen att se Twilight vid Strömsholmstävlingarna och jag blev mycket nöjd med mitt hingstval. Royal fölade några dagar före beräknat datum och ut kom ett av hennes ädlaste föl med fantastiskt luftiga rörelser redan från första dagen ute. I början var han lite blyg men numera är han framåt och mycket trevlig att hålla på med.

A lot of Hennessy visades vid fölvisning på Stjärnborg den 16 augusti och fick 48 p och kvalade till Riksföl. Hennessy är såld och flyttar i december till sin nya ägare. Vi gratulerar till köpet och önskar lycka till!!

8-8-8-7-9-8=48 p Klass I

Typ: Välutvecklad, överbyggd
HHB: Välformad hals, liggande bog, välformad bål och kors
Ben Välbenad från sidan. Nöjaktigt korrekt
Skritt: Ren, taktmässig, oelastisk
Trav: Lätt, taktmässig, luftig, bra mekanik, elastisk, travar i uppförsbacke

Galopp:Rund, välbalanserad, rytmisk, elastisk


 

Härstamning:

Twilight (e. Flemmingh-Purioso) tävlas i Intermediär dressyr. Han spås en lysande framtid och flera framstående tränare menar att han har det som krävs för att gå hela vägen. Det är en ädel och högställd dressyrhingst med härlig luft och mekanik i sina gångarter. Morfadern Purioso är en framstående förärvare i både svår dressyr och svår hoppning. Doruto var en av Hollands stora dressyrförärvare.

När Twilight genomförde sitt bruksprov fick han högsta betyg av testryttarna, som bedömde att han var en hingst med mycket bra känsla i alla tre gångarterna, särskilt i galoppen och att han dessutom hade mycket lätt för samling. Treårstestet på Öland vann han med 51 p och kom sedan 5:a i finalen på Flyinge i dressyr. Året därpå vann han Kvalitetstävlan i Tingsryd med 43 p exteriört, 899 i gång och 9 på utvecklingsbarhet. 7-8 i hoppning. Vid 4-årschampionatet segrade Twilight med 82% i semifinalen och kom sedan 2:a i finalen.

Twilight´s första årgångar ser mkt lovande ut, eleganta, högställda, korrekta med fina gångarter. Vid Riksföl i Tingsryd kom sonen Temptation 3:a i finalen. 2007 i Bollerup hade en fölunge e. Twilight 10 på trav.

Läs mer om mödernet på Royal Dance egen sida.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fölvisning 09-08-16

 

Trött Bebis i transporten

 

Elvira och "Hembränt" 09-08-16

 

September 2009

 

Dec 2009

 

Fler bilder i Galleriet