STALL HÅNSTA

 

Madinn köptes in 2009.

 

Madinn såldes i mars 2011 som rid- och sällskapshäst till Annelie Hagsten, Mullhyttan. Vi önskar henne och Fanny varmt lycka till med lilla Madinn!

 

 

 

Madinn

 

 

2005-05-16

 

 

e. Speyksbosch Dancer BRP 8 u. Madicken RW 1221 

ue. Coed Coch Barwn - Springbourne Golden Flute

 

Uppfödare: Susanne Ekholm, Rimforsa

 

Ägare: 

 

Madinn är ett brittiskt ridponnysto som Lotta hittade på annons våren 2009 och köpte osedd på stammen. Det är en liten svart skönhet med mycket energi som är otroligt social och älskvärd. Hon är ca 137 cm hög. Madinn är riden i alla gångarter men inte utbildad. Snäll att rida och mycket energisk och framåt. 

 

Madinn är såld och vi önskar de nya ägarna varmt lycka till med den svarta lilla skönheten.

 

Härstamning:

Madinn har fått sitt vackra huvud och svarta färg av sin far Speyksbosch Dancer. Dancer är en maxad D-ponny med ett fantastiskt hopp och luftiga stora gångarter. Lotta har haft förmånen att få träffa denna hingst och han är en av de vackraste hingstar som hon sett och dessutom supertrevlig!

 

Dancer är flerfaldigt guldbelönad både i Holland och i Tyskland och var topp 6 bland 98 hingstar på hingstpremieringen i Verden 1999. Han gjorde ett godkänt 30 dagars prov i Tyskland 2000. 2009 blev han BIS på RSF:s riksutställning med kritiken "excellent mover". Dancer har hoppförärvaren Boomers som morfar. Boomer är bland annat farfar till Sunny 93 som i Sverige tävlar Grand Prix hoppning och som tagit silver på SM 2006 och guld på SM 2007. 


Avkommorna till Dancer har gått bra i utställningsringen och 2007 blev Bodenthals DeLux uttagen till utvecklingsgruppen för lovande ungponnyer. På tävlingsbanan är Zugger en framgångsrik avkomma i Tyskland och Maika tävlar framgångsrikt i Sverige i ungponnyklasser. 

 

Madicken, Madinns mamma, var ett welsh sto som tävlade upp till msv hoppning. Hon har förutom Madinn lämnat två avkommor e. Power Boy som belönats med 39 respektive 41 poäng. De tävlas i hoppning.

 

Madinn juli 2009

 Madinn april 2010

 

Madinn februari 2011

 

 

 

Augusti 2009

 

Rund och go

 

September 2009

 

Höst

 

Sötis

 

Ridhästen

 

I snön <3

 

Snömule

 

Madinn och Linnea

 

Sommar 2010